Gazdinska kuća

DSCF5768

Davne 1952. godine prvi vlasnici špicnamena Melini, digoše kuću, na mestu gde danas stoji gazdinska kuća. Napravili su je Emil i njegov sin Miloš, sami. Trske i blata, malo znanja, veštine i zanata. U gazdinskoj kući, nalaze se dve spavaće sobe, veliki dnevni boravak sa kuhinjom. Kuhinja je kompletno opremljenja od čašica za rakiju do džezve. Ostava sa tajnom, koja se naslanja na kupatilo. Moderno kupatilo sa bojlerom kojim sami grejete vodu u zimskom dobu. Dok se leti koristi vanjski tuš, bunarski lavabo i poljski toalet.

 Gazdinska kuća je sa ostalim objektima povezana flasterom (stazom od cigala). Svi objekti čak i poljski toalet i kočak su pokriveni trskom iz obližnjeg rita. Salaš Jakšić kućnog broja 123, vam nudi smeštaj u apartmanskim kućicama. Nameštaj je pokupljen sa tavana starosedeoca Sonte i vraćen im je stari sjaj što je nadahnulo život u gazda Emilova „Gnezda“.


Apartman „Vrapčevo Gnezdo“

Apartman Vrapčevo gnezdo

Prenoćite u Vrapčevom gnezdu i odmorite vaše uši uz tišinu i pesmu zrikavaca koja slabašno prikriva šuštanje vetra. Zidove ovog apartmana krase pletiva iz mladosti seoskih baka.

Apartman sadrži: 2 starinska kreveta sa natkasnama, orman, trpezarijski sto sa stolicama, umivaonik, smederevac.


Apartman „Sovino Gnezdo“

DSCF5875Izgrađen od trske i blata, sa smederevcem da ugreje hladne noći, stolom za ručavanje, upotpunjen sa starinskim posuđem da probude u vama prave salašare.

 

Apartman sadrži: 2 starinska kreveta sa natkasnama, orman, trpezarijski sto sa stolicama, umivaonik, smederevac.


Apartman „Lastino Gnezdo“

Apartman Lastino Gnezdo (2)

Lastino gnezdo je jedan od najstarijih objekata na salašu. Ovaj apartman je restaurirana štala koja je postala udobna romantična kućica. Unutar „gnezda“ pored zavesa dobijate dva ležaja, trpezarijski sto sa stolicama, orman, ogrevno sredstvo (pećka) i umivaonik. Sa plafonskih greda vise lastina gnezda, koja su laste napravile u toku obnove. Pa smo u njihovo sećanje ovaj apartman nazvali „Lastino Gnezdo“. Laste su se vratile svakog sledećeg proleća.

Apartman sadrži: 2 starinska kreveta sa natkasnama, orman, trpezarijski sto sa stolicama, umivaonik, smederevac;