Pored seoskog turizma, na salašu Jakšić se održavaju i razne umetničke radionice. U maju 2013.godine održano je prvo likovno pajtašenje, na kojem se susrelo osam umetnika koji su stvarali u prelepom krajoliku koji okružuje salaš Jakšić.


Radionice su trajale pet dana, na kojima je napravljano 17 slika u tehnikama akvarel i ulje na platnu, kao i 5 skulptura od bakra. Umetnici su inspiraciju pronalazili u pejzažima, stanovnicima atara i predmetima na salašu.

Likovno Pajtašenje je bilo druženje na kojem su umetnici iskusili život salašara. Koliko su umetnici uživali u radionicama, pokazuje to da su sve sobe za goste dobile svoja imena koja su potpisali na fasadama objekata. Sobe su imenovane po pticama koje su česti gosti na salašu. Pa apartmani sada nose nazive lastino,sovino i vrapčevo gnezdo.

Nakon završetka likovnog pajtašenja, održane su dve izložbe na kojim su mogle da se vide umetnine nastale na salašu. Prva izložba održana je u avgustu 2013. u prostorijama mesne zajednice Sonte. Druga izložba je bila postavljena u galeriji u Apatinu.

Likovno pajtašenje na salašu Jakšić, svojim prisustvom su uveličali:
Milan Milić Jagodinski,
Ljiljana Milovanović Vorgić,
Branislav Marković Umbra,
Vilmoš Harmoš – VIli,
Igor Cvejanović,
Miroslav Borojević,
Stanko Rodić, i
Nikola Simijanović.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.